Dansk motorsport ser fremragende ud

I motorsport har danskerne længe været med hvor det er helt fremme. Det er både hvad angår DTC, Rally, Speedway og så naturligvis, Formel 1. Det er stort set kun indenfor motorcykel, at danskerne aldrig har været helt med fremme, og derfor vælger vi i stedet at fokusere på den sport, hvor Danmark i øjeblikket har et af de hotteste navne.

I Formel 1 er Danmark nemlig i besiddelse af ingen ringere end Kevin Magnussen, der er den mest succesfylde dansker nogensinde i den sport. I løbet af tiden har Danmark haft hele fem kørere der har siddet i en Formel 1 bil.

Tom Belsø kørte 5 grandprix løb i 1973-1974

Jac Nellemann: Kørt et grandprix løb i 1976

Jan Magnussen (Far til Kevin Magnussen) 25 grandprix løb i 1995 og 1997-1998

Nicolas Kiesa: Fem grandprix løb i 2003.

Nicolas Kiesa er i dag ekspert for TV3+, når de sender Formel 1. Her kommentere han bl.a. på Danmarks femte og pt. sidste Formel 1 kører, Kevin Magnussen. Den unge dansker har allerede overgået de fire tidligere kører, hvor han bl.a. også har sikret det største resultat nogensinde, da han fik en 3. plads i sit første løb.

Siden da har det været en turbolent karriere for Kevin Magnussen, der efter tiden hos McLaren lignede en kører, der ikke skulle få lov til at sidde bag rettet i en Formel 1 bil igen. Renaut tog dog chancen med danskeren, og selvom det var med blandet succes, så er det en yderst succesfuld Kevin Magnussen, der i dag kører for det lille amerikanske Haas team.

I forrige sæson havde Haas bilen flere problemer, men i denne er det en helt anden bil. Haas er blandt de bedste af de næstbedste, og det er en kæmpe overraskelse og sensation for Haas og ikke mindst for Kevin Magnussen, der i øjeblikket henter point på samlebånd for Haas.

Formel 1 i Danmark?

Det er på tegnebrættet, at man vil have Formel 1 til Danmark. Mere præcist skal det foregå i København,, hvor man allerede har tegnet ruten. Der mangler dog mange ting endnu, før man kan lave en endelig ansøgning til FIA.