Odds på Skiskydning

Som skytteentusiaster er en af vores foretrukne sportsgrene naturligvis skydning. Desværre er der ikke mange bookmakere, som udbyder odds på skydning, da det er en meget lille niche-sportsgren i betting-regi.

Det er dog værd at holde øje med de største bookmakere, som f.eks. Danske Spil og Bet365, da disse kan tænkes at udvide spilsortimentet til også at omfatte odds på skydning, hvis der skulle dukke nogle større events op i kalenderen. Det kunne f.eks. være under De Olympiske Lege eller lignende.

 

Odds på Skiskydning hos Bet365 >>

 

Odds på Skiskydning

Odds på Skiskydning derimod er der på programmet hos flere bookmakers, herunder Bet365, hvor du kan oddse på skiskydning året rundt.

Særligt i vintermånederne er der gang i bookmakerens udvalg af odds på Skiskydning, hvor mange af eventsene foregår i Norge. Igen udvides udvalget af odds skiskydningen markant, når der er Vinter OL eller lignende store events, hvor det også er muligt at livebette på de store events.

Herunder kan du se et udpluk af odds på skiskydning hos Bet365 via mobiltelefonen. Udvalget er naturligvis det samme på tablet og PC. Hvordan du vælger at spille hos Bet365 er op til dig.

 

Mere om Skiskydning

Skiskydning stammer oprindeligt fra Norge, hvor det blev brugt som alternativ militærtræning. Norske soldater på ski – de såkaldte ski-regimenter – organiserede ski-konkurrencer allerede i det 18. århundrede, som var inddelt i fire forskellige dele. Blandt andet skulle deltager skyde til måls mens de skød fuld fart, køre hurtigt downhill mellem træer og andre forhindringer, køre nedad bakke på store bakker uden at falde og dyste i hastighed på flad grund, mens de bar riffel og militær oppakning.

Særligt den sidste variant, er det vi i dag forbinder med skiskydning, og i 1924 var en kombination af ski- og skydning på programmet ved Vinter OL. Det var dog først da skiskydning blev introduceret af russerne og svenskerne som seriøs vintersportsgren i 1950’erne, at skiskydning for alvor slog igennem som folkesport.

Det første VM i skiskydning blev afviklet i 1958 i Østrig og i 1960 blev sporten omsider optaget ved OL. I 1992 i Albertville deltog kvinder for første gang i olympisk skiskydning.

Artikelfoto: Copyright Tor Atle Kleven